- Ciprian Demeter Ştiri

Cui îi mai este frică de Werner Woolf?

Written by redactia

Recunosc că nu aş fi dorit să scriu despre isprăvile marelui lup rău şi mediocru din ultimele zile, nici despre lipsa sa de reacţie faţă de chestiunea protocoalelor sau cea a relocării ambasadei României la Ierusalim, nici despre vocabularul limitat al Marelui Om de stat sau despre incapacitatea acestuia de a reţine cel puţin un discurs încropit de alţii, dacă nu este în stare să compună unul….. este mai simplu să reţină termeni generici, eventual care nu fac parte din fondul de neologisme ale vocabularului român şi care nici măcar nu trebuie  în acord cu recomandările semantice ale acestor termeni.
Aşadar, România a căzut pradă „unor penali” care urmăresc realizarea intereselor „unor anumite grupuri”. Minunat! Iată un motiv în plus pentru care România este incapabilă să se conducă singură şi are nevoie de oblăduirea şi înţelepciunea unui neamţ care să ne lumineze calea către progres. Poate aş fi intrigat de lipsa de reacţie a românilor faţă de nonşalanţa cu care ni se serveşte în fiecare zi lecţia incompetenţei şi a nepăsării, însă nu mă mai miră nimic când ziua de 10 mai este sărbătorită în România cu mare fast şi cu sloganuri de mahala …….. 10 mai ne-a dat Domn, Ţară şi Regat.
Asemenea familiei  Iohannis , precum şi milioane de români care nu l-au votat se confruntă cu o întrebare existenţială: „Cum poţi să ajungi cel mai sus şi să nu bănuieşti nimic?” şi „Cum poţi să trăieşti regeşte pe spatele unui popor de amărâţi?”. România însă este foarte preocupată cu sărbători de carton ca să mai fie atentă la două chestiuni importante petrecute în ultimele două zile: achitarea lui Ponta şi Sova  10.05.2018 şi achitarea lui Toni Grelă- 11.05.2018…. În limbaj popular „pe bandă rulantă”, ca să înţeleagă şi Werner. Werner care îşi dă silinţa, ca orice bun părinte, de a apărea în faţa odraslei sale aşa cum nu e: un exemplu demn de urmat. Şi cum ar putea să fie un exemplu demn de urmat dacă nu dându-se cu bicicleta, cu schiurile, cu săniuţa, cu decapotabila, cu avionul .………ce alte preocupări alese poate să aibă un părinte demn de urmat. Toate bune şi frumoase, preşedintele de paie ar sta foarte bine la locul său dacă şi-ar vedea de lucrurile pentru care a fost construit genetic, însă cum prostia neîmpărtăşită nu există, mai simte nevoia din când în când să ia taurul de coarne şi să atace chestiuni fundamentale……… Şi cu cuvinte puţine, dar pus pe fapte măreţe, cum îi şade bine unui Mare Om de Stat, stabileşte o conferinţă de presă pentru odraslele astea necăpătuite…. cerând socoteală pentru înţelegeri oculte cu evreii sau despre legile justiției.
Nutresc o minimă compasiune faţa de aceşti oameni care au fost târâţi prin procese ani de zile şi nu mi-aşi dori să fiu acuzat de cinism, atât timp cât în fruntea ţării se vor afla oameni precum Oprea, Ponta, Şova, care au dat mâna cu sistemul şi acum vin să ne spună cât de mult au suferit, România chiar nu este capabilă să se conducă singură………… şi vom sărbători sute de ani de aici înainte ziua de 10 mai care ne-a dat Domn, Ţară şi Regat!

About the author

redactia

Leave a Comment