Ştiri

Turiști români, blocați în Portugalia

Written by redactia

Update Mai mulți turiști români, între care și copii mici, care urmau să se întoarcă din Lisabona în București, erau duminică blocați în capitala Portugaliei, de mai bine de 12 ore, după ce zborul către România a fost anulat, fără ca ei să primească vreo explicație, potrivit unora dintre călători.

„Suntem în jur de o sută de persoane, care ar fi trebuit să plecăm din Lisabona, la ora 00:15, cu TAP Portugal – zborul numărul 1324. În aeroport, răspunsul standard a fost „We don`t know, yet”. Am fost aduși la un hotel, în jurul orei 1:30, iar la 12.00, am fost obligați să eliberăm camerele. Încă nu știm mare lucru despre întoarcerea acasă. Au fost grupuri mici de turiști, care au plecat, deja, cu alte companii aeriene, cu escale în alte orașe”, a declarat, pentru agenția Mediafax, unul dintre turiști, Mihaela Drăgușanu.

Turista a mai spus că niciun reprezentant al companiei aeriene nu a luat legătura cu ei, precizând că românii stau în holul hotelului și așteaptă să fie informați când vor pleca spre casă.

„Se trimit liste la hotel, cu numele turiștilor și cu zborurile către care au fost relocați. Unii au plecat, alții am rămas în așteptare. Nu există aici, în hotel, niciun reprezentant al TAP”, a mai spus aceasta.

Potrivit tabelei de sosiri de pe site-ul companiei naționale aeroporturi București, zborul TAP 1324, care trebuia sa aterizeze la 06.15 pe Aeroportul Otopeni, apare ca anulat.

Contactați telefonic, reprezentanții Aeroportului Henri Coandă au spus că nu au informații legate de motivul pentru care acest zbor a fost anulat sau momentul în care românii se vor întoarce în țară.

Sursa citată a precizat, însă, că, de obicei, compania aeriană care anulează curse le asigură pasagerilor cazare și bilete cu alte zboruri.

Paralela 45: Cei 35 de turiști se întorc în seara aceasta în București

Cei 35 de turiști erau plecați prin intermediul agenției Paralela 45 și vor reveni în București duminică seară, cursa inițială care trebuia să decoleze la 00.15 fiind anulată, fără să se cunoască motivul, au declarat, ulterior pentru Mediafax, reprezentanții agenției.

Compania aeriană TAP Portugal le-a asigurat turiștilor cazare, masă și transferul de la și până la aeroport, după ce cursa a fost anulată. Cei 35 de turiști, plecați în vacanță în Madeira, zburau spre București, prin Lisabona, au precizat reprezentanții Paralela 45.

„Și în cazul celor aproximativ 65 de pasageri se vor găsi soluții. Dacă nu sunt zboruri directe este posibil să îi reruteze”, au menționat reprezentanții agenției de turism, specificând că nu cunosc detalii despre zborurile celorlalți pasageri.

About the author

redactia

Leave a Comment