Ştiri

Premiile Constantin Brâncoveanu. Preselecțiile ediției a IV-a desfășurate la Cluj.

Democrația culturală promovată de Fundația Alexandrion în cadrul Premiilor Constantin Brâncoveanu include și întâlniri cu creatorii și oamenii de știință, cu presa și cu publicul interesat. În pregătirea serii de gală, din 26 septembrie, când va avea loc decernarea Premiilor pe scena Ateneului Român, Fundația Alexandrion și membrii juriului au lansat o invitație.  Mediul cultural și științific  din România este așteptată să ia parte la preselecția principalelor contribuții științifice și culturale ale perioadei octombrie 2016-septembrie 2017.

Vineri, 8 septembrie a.c., Muzeul de Artă Cluj-Napoca (Palatul Bánffy) găzduiește o reuniune informală de evaluare și nominalizare a performanțelor ultimului an.

Din partea Aradului au fost invitați la acest eveniment domnii Prof. univ. dr. Gheorghe Schwartz și Ciprian Demeter,  iar  în acest an, secțiunile jurizate și premiate sunt: arhitectură, arte plastice, film, teatru, istorie, literatură, muzică, la care se adaugă două noi categorii – medicină și economie.

Anul acesta, Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu cunoaște o creștere în amploare – premiile oferite sunt în număr de nouă (la edițiile precedente au fost oferite șapte premii), invitații din străinătate sunt mai numeroși, iar programul artistic este mai bogat – pe scena Ateneului Român  vor urca cinci dintre cele mai cunoscute soprane din Europa de Est, în cadrul unui concept artistic unic. Spectacolul va beneficia de regia cunoscutei regizoare de operă, Anda Tăbăcaru Hogea, iar segmentul muzical al spectacolului va fi coordonat de pianistul Alexandru Petrovici, alături de orchestra sa de acompaniament.

Juriul ediției a IV-a a Premiilor Constantin Brâncovenu este alcătuit din: Academician  Dan Berindei președintele juriului, prof. univ.  Andrei Marga,  vicepreședintele juriului.

About the author

redactia

Leave a Comment