Ştiri

Airbus Helicopters este de 50 de ani un partener loial României și ne asteptăm să fim tratați ca atare

„Asteptam un anunt pentru organizarea unei licitatii transparente, asa cum cere legislatia europeana, care sa ne dea ocazia sa participam cu H215”, un model de elicopter polivalent, a declarat pentru AFP directorul Airbus Helicopters Romania, Serge Durand.

Conform surselor apropiate grupului Airbus, acest subiect se va afla pe agenda convorbirilor pe care presedintele Emmanuel Macron le va avea joi la Bucuresti.

Airbus Helicopters a inaugurat o uzina la Brasov in septembrie 2016, in prezenta presedintelui francez de la acea vreme, Francois Hollande, primele elicoptere urmand sa fie produse acolo in anul 2018.

Responsabilii acestei companii au sperat ca Romania va fi primul client al uzinei de la Brasov, dar, la aproape un an de la inaugurare, „inca nu am primit nicio oferta concreta din partea Romaniei”, a spus cu regret Serge Durand in declaratia acordata agentiei France Presse.

Mai mult decat atat, continua aceasta agentie, Ministerul roman al Apararii a semnat la inceputul acestei luni o scrisoare de intentie pentru achizitia de elicoptere de lupta AH-12 Viper, produse de compania americana Bell Helicopter, cu riscul de a supara Airbus.

About the author

redactia

Leave a Comment