Ştiri

Școala arădeană încotro?

Written by redactia

Examenul de Evaluare Națională de la finalul clasei a VIII-a are ca scop evaluarea cunoștințelor dobândite de elevi la finalul claselor V-VIII și are, începând din acest an, o pondere de 80% din media de admitere la liceu.

Ce ne spun datele statistice pe această temă?

Din totalul de 3.642 de elevi ce au absolvit clasa a 8 a( ceea ce ne arată conform numărului de elevi că suntem ca pondere a populației la această vârsă un județ de categoria a III-a), 512 elevi au ales să nu susțină examenul de Evaluare Națională ceea ce, în bună măsură, aceștia au ales să abandoneze școala. Dacă mai adaugăm și pe cei 70 de absenți (deși înscriși la evaluare) situația e dramatică. Practic 582 de elevi, profesorii au muncit inutil sau într-o variantă mai dură au primit salariu pentru neperformanță.

Dacă pentru anul școlar 2017-2018, factorii decidenți din Arad(se știe cine sunt!) nu își propun eradicarea acestui fenomen, societatea arădeană riscă să devină una mediocră. Chiar merită Aradul, cel ce se voia capitală Culturală Europeană în 2021 astfel de personaje din zona abandonului școlar? Ce performanțe putem aștepta în viitor pentru Arad?! Putem să ne propunem tot felul de proiecte economice, culturale; fără oameni cu carte nu putem dezvolta nici un program. Încotro școala arădeană?!

About the author

redactia

Leave a Comment