Financiar Ştiri

Toti bugetarii vor avea câte două norme de hrana și un voucher de vacanță

Written by redactia
Discuțiile cu toată lumea au fost de maniera: sunt niște sume în aceste anexe, dacă nu ne vom încadra în anvelopa de 32 de miliarde lei, vom mai scădea din ele și toată lumea a fost de acord. Sigur ca diferențele fata de anexele pe care ei le-au primit deja nu vor fi foarte mari”, a precizat ministrul Muncii.

„Toți bugetarii vor avea în sporuri un voucher de vacanta și doua norme de hrana, absolut toți bugetarii.

Dar asta nu ridică probleme, pentru ca se reduce nivelul de sporuri, adică vor fi 30% pe ordonator de credite.

Ce ne asiguram noi cu aceasta ocazie este ca absolut toată lumea va avea o distribuție corecta a sporurilor. Nu se mai întampla ca pana acum, când unii, doar pentru ca erau șefi, luau niște sporuri foarte mari fata de restul angajaților.

Fiind obligatoriu ca fiecare bugetar sa aibă norma de hrana și sa aibă acest voucher de vacanta, atunci în nivelul sporurilor trebuie sa fie prinse pentru toata lumea. Consideram ca este o varianta mai corecta”, a explicat Olguta Vasilescu, la finalul discuțiilor cu sindicaliștii din Educație pe marginea proiectului Legii salarizarii bugetarilor.

Aceasta a precizat ca la elaborarea proiectului au fost luate în calcul datele de la ministere, dar si de la sindicate, privind numărul de angajați și salariile în plata la ora actuala.

„Noi am lucrat pe datele pe care ni le-au dat ministerele. Le consideram pe acelea corecte. Am cerut date si de la sindicate, ca sa avem un control încrucișat asupra a ceea ce înseamnă numărul de personal și salariile care sunt la ora actuala în plata. Deci nu ar trebui sa fie niciun fel de probleme.

About the author

redactia

Leave a Comment