Ştiri Uncategorized

România încotro?

Written by redactia

Din 1945, omenirea nu a mai avut o conflagrație mondială. Dar oare pentru cei care vor să domine lumea este prea mult? Este clar că trebuie să ne pregătim cu toate forțele pentru instituirea unei noi organizații care trebuie să aibă acordul tuturor statelor pentru interzicerea oricărei forme de război, respectarea drepturilor și garantarea securității tuturor cetățenilor din lume. Mai mult noi toții trebuie să înțelegem că suntem copiii lui Dumnezeu, și că pacea trebuie să se nască din dorința reciprocă a tuturor popoarelor.

 

Dar să nu ne facem iluzii deșarte. Dacă în viitorul imediat nu se vor încheia tratate ferme și cinstite cu toate statele, pentru pacea universală, atunci cred că omenirea se îndreaptă către un viitor sinistru și va cunoște de fapt altă pace, aceea a păcii îngrozitoare a morții. Dacă șefii de state care sunt reprezentanții popoarelor, dar sunt și promotorii binelui universal  nu încearcă împreună să găsească soluții pentru sentimentele de ură rasială, dispreț și prejudecăți ideologice care îi despart pe oameni, atunci această omenire se îndreaptă într-o direcție greșită. De fapt noi toții trebuie să întreprindem ceva pentru a duce omenirea spre un destin mai bun.

După ce am văzut în gara din Predeal, o garnitură de tren plină cu tehnică militară americană, tancuri, îmi vine în mintea întrebarea legitimă așadar, ne pregătim de război? Și dacă da, împotriva cui? Dar cea mai importantă întrebare ar fi următoarea: în războiul cui vom fi împinși, pentru cine vom fi carne de tun?

Și pentru că sentimentele bune mi-au calăuzit tot timpul existența, să nu încetăm să credem ca uneori tancurile pot salva și vieți…….

 

                         Ciprian Demeter

About the author

redactia

Leave a Comment