- Ciprian Demeter Ştiri

Obiectul protestelor nu mai există, se urmărește doar destabilizarea României!

Written by redactia

Am crezut cu toată convingerea că soarta României va depinde de rezultatul alegerilor din SUA şi se pare că nu m-am înşelat! Terorismul şi corupţia sunt temele preferate al punerii în scenă a planului de globalizare care a fost atent construit de-a lungul anilor prin concursul conducătorilor de state, obedienţi şi şantajabili. S-a dorit distrugerea învăţământului românesc pentru a fi creată masa de manevră a „tinerilor frumoşi şi liberi”, epitete cel puţin discutabile dacă ar fi să judecăm realitatea înconjurătoare, cert este că masa de manevră este formată din tineri libertini şi pentru care măsura tuturor lucrurilor este BANUL care se poate cheltui uşor pe plăceri imediate.
Pentru a întelege cu toţii că tema nu este nouă, totul a fost pus la punct cu concursul minţilor diabolice care nu sunt capabile de ceva mai multe decât de a-şi clădi viitorul pe nefericirea unor popoare mici, care au avut GHINIONUL să se afle într-o zonă strategică, cum este şi cazul României,  trebuie amintit că în anul 1931 apărea romanul „Minunata lume nouă”. Pentru Huxley în „Minunata lume nouă” viitorul este sumbru din perspectiva superficialităţii, a comodităţii şi a manipulării prin acaparea conştiinţei maselor care trăieşte exclusiv pentru satisfacerea dorinţelor şi instinctelor primare. Familia tradiţională a fost distrusă, modul indivizilor de a învăţa este unul foarte simplu: ascultă de mii de ori în timpul somnului informaţiile necesare, şi se trezesc că „ştiu de undeva” să facă diferite munci sau au diferite informaţii, dar nu pot face conexiuni. Utopie este cuvantul de bază, iar motto-ul acestei lumi utopice este „Comunitate, Identitate, Stabilitate”, iar pentru momentele de tristeţe ale individului există „soma” drogul care te ajută să vezi lumea altfel.

Iată ce spunea Aldous Huxley în 1961 „Va exista, în cursul generaţiei următoare sau nu foarte departe de aceasta, o metoda farmacologică de a-i face pe oameni să-si iubească robia, creând dictaturi fără lacrimi, ca să spunem aşa, şi producănd un fel de lagăre de concentrare nedureroase pentru societăţi întregi, astfel încăt oamenilor le vor fi luate libertăţile, dar le va plăcea, fiindcă vor fi distraşi de la orice dorinţă de a se răscula prin propagandă sau spălarea creierelor, sau prin spălarea creierelor îmbunătăţită prin metode  farmacologice. Şi aceasta pare să fie ultima revoluţie.“ Dacă realitatea actuală se îndepărtează cumva de scenariul creat în urmă cu aproape un secol, vă las pe fiecare dintre voi să apreciaţi, însă pentru mine este dureros ca un popor frumos şi inteligent precum poporul român a căzut pradă unor interese meschine şi mercantile, construite „pas cu pas” de puterile străine şi este trist că tinerii frumoşi şi liberi nu au alt vis decât să lucreze pentru salariul minim pe economie de 1000 de lei şi să plătească o chirie de 1500 de lei pentru o garsonieră insalubră.

Nu pot spune că doar străini sunt vinovați de ceea ce se întâmplă, fiecare dintre noi având o parte de vină rezultată din lipsa de reacție în momente importante.  Prin măsurile luate până la acest moment a fost distrus mediul de afaceri românesc în favoarea celui străin,  în condițiile în care principali contribuabili la bugetul de stat sunt firmele romănești. Companiile străine își duc profitul afară prin tot felul de inginerii financiare și mai mult în momentul de față se amestecă și în destabilizarea țării prin aceste proteste de stradă deoarece guvernul și-a permis să mărească salarul minin. Energia am privatizat-o chiar dacă este punct strategic național, cred ca domni de la ANRE ar trebui să mai citească contractele de furnizare a energiei care stipulează că în caz de avarie termenul de remediere este de 48 de ore. Aș avea o întrebare față de acesta instituție numită ANRE, își fac un exercițiu de imaginație ce înseamnă de exemplu să lași capitala 48 de ore fără curent? Dar la noi aceste instituții  ANRE, ANCOM, ASF sunt instituții de formă fără fond.

România la momentul actual este doar un teritoriu care trebuie cucerit prin implicarea companiilor multinaţionale în activitatea politică şi legislativă. Dacă până acum li s-a permis implicarea în politica economică acum lucrurile au mers şi mai departe, invocând mentalul „adunăturii” din faţa Guvernului, care chipurile îşi apără drepturile cetăţeneşti. I-aş întreba pe aceşti anarhişti unde au fost când guvernul Boc a tăiat la salarii și pensii, când au fost schimbate codurile de ministrul Prună prin ordonanţă de urgenţă, când Rarinca a stat în închisoare nevinovată, când Ghiţă a facut dezvăluiri cu privire la ce abuzuri a făcut Codlea și Kovesi, când la revoluţie şi la mineriade au murit oameni, nu se ştie câţi şi pentru ce.

Tot ce mi-a rămas este să pot într-o zi să-l contrazic pe Petre Ţuţea când spunea „Am stat 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi.

 

Ciprian Demeter

About the author

redactia

Leave a Comment