- Ciprian Demeter Ştiri

Habemus magister!

Written by redactia

România se află în prezent într-o criză şi vom fi pierduţi cu toţii dacă actuala clasă va continua să creadă că poate culege la nesfârşit avantajele puterii, dar ţara să fie  a nimănui.  Desemnarea unui prim-ministru în România anului 2016 a devenit un procedeu atât de complicat și de laborios, încât românii vor trebui în curând să se adune în pieţe pentru a urmări pe ecrane uriaşe culoarea fumului care iese de pe coşul şemineului de la Cotroceni pentru momentul în care vor striga ,,Habemus magister,,.

Să-mi fie iertată analogia, dar nu pot să descriu altfel realitatea momentului, mai ales că aceste consultări au devenit un fel de conclav, iar politica a devenit un ritual ezoteric în care se trimit scrisori, misive și semnale la ceas de seară, la nivel de servicii de informaţii, ameninţări cu moartea și mesaje criptate.

Hăituiţi, bărbaţii de stat ai Romaniei nu au aflat niciodată că un adevărat om politic este o persoana cerebrală, cu mintea odihnită, capabilă să gestioneze o situaţie de criză,  nu o mârţoagă crăcănată de munca impusă de politica partidului şi de goana după ciolan.

În aceste vremuri în care ne-am pierdut cu toţii „uzul raţiunii”, nu-mi rămâne decât să sper că Administraţia Prezidenţială dispune de suficient combustibil pentru semnalele din Conclav şi nu va folosi niciodată pentru asta Constituţia României sau măcar va cruţa pagina care conţine articolul 80. ……….. să folosească pentru
asta misiva lui Dragnea, însă mi-e teamă că fumul, la fel ca şi conţinutul ei, este slab şi lipsit de putinţă ………
În căutarea unei soluţii salvatoare, ar trebui să ne întoarcem faţa către societatea civilă, de unde îmi place să cred că se pot extrage destule personalităţi care nu şi-au vândut încă principiile şi sufletul pentru un pumn de arginţi sau nu au fost încă racolate de ONG–urile lui Soroş. Soluția salvării va veni tot din partea societății civile, dar aici să fie înțeles nu este așa zisul partidul USR pe întelesul tuturor uniunea salvați România, care s-a transformat din ONG lui Soroș uniunea pentru reconstrucția României. Soluția este de fapt  sensibilizarea sindicatelor și patronatelor de a se uni cu adevărat împotriva acestui flagel numit șorosism care ne-a confiscat cu adevărat  libertatea prin confiscarea societăți civile.

În antichitate, grecii, asediind zadarnic Troia timp de zece ani, au hotărât – aşa cum ne povesteşte Homer – să cucerească cetatea printr-un vicleşug. Sub pretextul unei ofrande religioase, grecii au construit un uriaş cal de lemn, înăuntrul căruia au fost ascunşi cinci sute de soldaţi; apoi restul armatei s-a prefăcut că se retrage. Atunci troienii au introdus calul în oraş. În puterea nopţii, ostaşii greci au ieşit din ascunzătoare, au deschis poarta cetăţii şi astfel Troia a fost cucerită printr-o stratagemă devenită celebră de-a lungul veacurilor şi cunoscută sub denumirea de „calul troian“.

Această expresie caracterizează pe acela care foloseşte un şiretlic spre a se furişa în tabăra adversă, indică pe duşmanul travestit în binefăcător. Tot din antichitate am învăţat că politica  și războiul aparţin bărbaţilor. Trebuia să le spună cineva asta şi liberalilor, căci în zilele noastre caii troieni nu mai sunt din lemn, ci sunt femei, cu părul blond, cu fusta scurtă şi cu mintea, asemenea. Brătienii se pot odihni în pace acum când munca lor de veacuri a fost îngropată adânc sub mormanul neputinţei, incompetenţei şi ipocriziei liberalilor care au primit în rândurile lor Calul Troian numit USR şi personaje odioase precum Nicuşor Dan, Clothilde Armand și Cozette Chichirău.

Un război este drept, doar dacă este necesar.

Ciprian Demeter

About the author

redactia

1 Comment

  • Ciprian,felicitari pentru articol!!!!!
    Asocierea facuta este magistrala…..

    Asteptam sa iasa fumul pe cos!!!!
    Aceeasi obiceiuri,poporul este in slujba politicienilor ,nu invers cum ar fi normal!

Leave a Comment