Ştiri Uncategorized

România nu mai este un stat, ci o corporație condusă de străini. În ultimii 26 ani, România a pierdut peste UN TRILION de euro, mai mult decât a pierdut de la Ștefan cel Mare până-n ’89

Written by redactia

Din păcate, nimeni nu răspunde la întrebarea: „De unde vor fi găsiți banii pentru toate acestea?”. Pentru majoritatea politicienilor aflați în campanie electorală, fericirea poporului pare că se reduce doar la nevoia de umplere a burților.

Deși se luptă pentru votul nostru, niciun politician nu răspunde la întrebarea: „Cine conduce România?”. La această întrebare, dar și la altele, a răspuns Directorul Executiv al Instituției ONU pentru Indicele Global al Sustenabilității, Călin Georgescu. Călin Georgescu a elaborat o strategie durabilă pentru România, în 2008, la cererea Guvernului de-atunci, dar proiectul a rămas îngropat.

Invitat la Televiziunea Română, Călin Georgescu, a făcut o analiză rece și tăioasă a realității românești de după 1989.  Acesta a spus, printre altele, că România este tratată precum o mină de aur de către alte entități, de unde se extrage minereu până când țara va da faliment. Conform acestuia, falimentul Românie este o chestiune de timp.

„România este o mină, din care se scoate, în fiecare zi, din decembrie 1989 încoace, aur. Și când nu va mai fi aur, mina se va închide. Falimentul este o chestiune de probabilitate matematică pentru România” , a spus expertul.

Acesta a detaliat subiectul susținând că România este controlată și condusă de străini, care dețin toate pârghiile strategice ale puterii. Călin Georgescu afirmă că în ultimii 26 de ani, România a suferit pierderi mai mari decât în perioada care s-a scurs de la Ștefan cel Mare și până în 1989.

„În ultimul ceas, putem avea o vocație. În primul rând este un fenomen global. Ne naștem cu toții din iubire și intrăm într-o mare manipulare, în care nu există democrație, ci doar corectitudine politică. La nivel mondial. Menționez că sclavagismul nu a dispărut. Ci doar e o altă formă. România a ajuns aici pentru că e într-un haos bine calculat. Trăim într-o formă anti culturală, s-a pierdut rușinea. Și s-a pierdut rușinea pentru că lichelele și lacheii de serviciu și-au văzut visul cu ochii: cozile de topor au devenit topoare, după 1989 și au vândut pe mărgele de plastic întreaga țară. România a fost vândută de cei care au preluat puterea în 1989 și apoi și-au dat-o unul altuia timp de 26 de ani. Au vândut-o cu bună știință, România nu mai deține nimic, nu are economie. România nu este un stat, ci o corporație. Capitalul străin este cel care deține puterea, deține peste 60% din activele țării, peste 50% din profit și ceea ce este cel mai grav: stăpânește pârghiile strategice, de condus, ale țării: industria de petrol gaze, distribuția de energie…nu ne mai aparține.

Industria ca atare, marile întreprinderi au fost distruse. Privatizarea s-a făcut în dezinteresul României. Cel mai grav e că a fost vândut pământul. Și a fost vândut de cei care sunt astăzi la putere, pe vremea când erau miniștri ai agriculturii. Pădurile, apele, se vând. Totul este de vânzare. Mai puțin sufletul românesc și eu pe asta mă bazez. Sufletul românesc va triumfa.

În 26 de ani, România a pierdut, și pot spune asta cu certitudine, peste 1 TRILION de euro. Toate pierderile României, de la Ștefan cel Mare încoace, sunt mai mici decât ce s-a pierdut în acești 26 de ani”, a spus Georgescu în direct la Televiziunea Română.

Nota Explicativă: Un trilion poate fi exprimat atât ca o mie de miliarde dar și ca un milion de miliarde, respectiv 1.000.000.000.000.000
.
Călin Georgescu demolează „sistemul” din ultimii 26 de ani: Istoria este trunchiată în școli. Cum să-l schimbi pe Mihai Viteazul cu Lucian Boia, un TRĂDĂTOR de neam? Nimic nu e mai presus decât veșnicia neamului meu/

Călin Georgescu afirmă cu tărie că România este mult mai bogată în resurse decât orice țară în Europa, iar capacitatea ei organică de a se reface este foarte mare, deoarece românul are calități native în acest sens.

„România, astăzi, este mult mai bogată ca Germania și ca orice țară din Europa. Prin ce are ca vocație a tinerilor și oamenilor. Țara noastră se poate reface cel mai ușor și cel repede dintre toate țările lumii. Avem asta în sânge. Tot ce avem nevoie este de un steag, de un steag pentru care să luptăm. Nicio țară  nu are ce avem noi. Ceea ce avem ca resursă, nu are nimeni. Planul Marshall, așa cum a fost el, a luat exact baza și fundamentul dezvoltării durabile.

România are exact schema de dezvoltare a unei națiuni în ultimul moment. Mesajul meu este un mesaj de trezire, să înțelegem că avem curajul și voința de nestrămutat de a știi cine suntem, de a știi ce înseamnă simțămintele și trăirile noastre”, a spus Georgescu la TVR.

Propus pentru funcția de prim-ministru de către o parte a societății civile, Georgescu a abordat și problema educației în România. Acesta spune că schimbările operate în școală au bulversat elevii, educația contribuind la dorința acestora de a părăsi țara.

Georgescu l-a criticat pe profesorul de istorie Lucian Boia, despre care a spus că este un „trădător de neam”.

„Școala este distrusă, directorii de liceu sunt numiți de comisii formate din analfabeți. Păi dascălul este un zeu, el formează caractere umane în țara asta. Școala este distrusă, prin diferite feluri…manuale alternative. Am întrebat și eu pe cineva: Cum e domne’ cu manualele astea alternative? Dumneata ai o mamă alternativă? Istoria cum poți s-o schimbi? Îl schimbi pe Mihai Viteazul cu Lucian Boia, trădător de neam? Istoria este trunchiată. Azi, istoria se studiază o oră pe săptămână și avem pretenția ca tinerii să stea în România. Păi cum să stea în România, când el nici nu știe și nici nu înțelege despre ce e vorba. Ești european, dar ești român în primul rând. Din cauza aceasta, în Occident românii sunt considerați ca un calificativ, nu o națiune. Eu sunt mândru că sunt român, dar nu sunt mândru când un politician român vorbește în afară. Pentru că el nu știe ce spune”.

În ceea ce privește politica internă și externă a țării, Georgescu consideră că Uniunea Europeană și NATO sunt niște mijloace de îmbunătățire a vieții pentru România, nu niște scopuri în sine. Acesta a criticat faptul că România nu și-a negociat mai bine intrarea în „clubul” UE.

Georgescu spune că politica externă a României trebuie să fie a dialogului, a discuțiilor cu orice țară, având în minte deviza „Nimic nu e mai presus decât veșnicia neamului meu”. Călin Georgescu spune că Mihai Eminescu a fost „cel mai mare om politic al națiunii române”.

„Noi nu spunem nimic, nicăieri. În 26 de ani, noi am regresat istoric imens. Am pierdut acest tren. Nu mai spunem nimic în niciun proiect mare, nu mai avem diplomație. Nu mai știm să dialogăm, să negociem. UE și NATO nu sunt obiective, ci mijloace. UE este un doar un club în care suntem acționari. E o corporație. Ea nu este în slujba mea ca țară, să ne-ajute. Acolo te duci și negociezi. România nu a negociat nimic. România a intrat în UE cu capul în gard. Nu a negociat nimic, nimic, am dat totul pe gratis. zero. Eu sunt pentru Europa, Europa Națiunilor, a identității.

Vechea și adevărata școală diplomatică spune așa: trebuie să te ai bine cu toată lumea, în special cu cei mari. Tot ce faci, faci în idealul național. Nimic nu e mai presus decât veșnicia neamului meu. Orice pot să fac, dar nu mă vând. Dialoghez, pacea este singurul lucru ce poate salva această lume. Și rușii, și americanii și ungurii doresc să trăiască în pace. Doar că lăcomia marilor corporații manipulează lumea și creează conflicte. Pentru profit. Cele mai mari 200 de corporații stăpânesc 150 de țări. Punct”, a afirmat Călin Georgescu la Televiziunea Națională.

 ANDREI NICOLAE

About the author

redactia

Leave a Comment