Internațional Ştiri

Papa Francisc pune piciorul în prag: Ideologia de gen este demonică. Țările bogate condiționează ajutoarele de introducerea acestor ideologii în manualele școlare

Written by redactia

Deși în România este perpetuată, voit, o imagine a unui Papă Francisc foarte lax în ceea ce privește dogmele creștine și mai ales, problema homosexualității și a transexualității, realitatea este cu totul altfel.

Această clarificare este foarte importantă în contextul în care în România se desfășoară o campanie de strângere de semnături pentru modificarea Constituției în sensul apărării familiei naturale, demers sprijinit oficial de Biserica Romano-Catolică, dar și celelalte culte din România.

E adevărat că în cadrul Bisericii Catolice este anumite grupuri de presiune care susțin “toleranța” și “reforma”, dar iată că un episcop catolic, a clarificat poziția Bisericii și a Papei Francisc pe aceste subiecte.

Episcopul german Rudolf Voderholzer a redactat un text despre ideologia de gen sau teoria genului și dogma catolică. Teoria genului sau egalitatea de gen (gender equality) nu se referă, așa cum mulți ar putea crede, la egalitatea între bărbați și femei, ci la cu totul altceva: la posibilitatea ca omul să-și aleagă, la un moment dat, dacă se consideră bărbat sau femeie, indiferent de sexul biologic cu care a fost înzestrat. Dar această teorie nu se oprește aici: consideră că cineva poate să se considere parțial-femeie și parțial bărbat, în diferite grade.

“Teoreticienii genului neagă natura bărbatului și a femeii și, prin urmare, exclud de asemenea și credința în Dumnezeu, Bunul Creator. Aceasta nu este doar o chestiune legată de ceea ce se presupune a fi „în mod tipic feminin” și ceea ce este considerat „tipic masculin”. Se referă la ceea ce este esențial. Și, în acest context, biologia nu poate fi separată de cultură. Biologia este un fapt care necesită cultivare.

Esența bărbatului și a femeii este potențialul de a deveni tată și, respectiv, mamă. Acestea nu sunt roluri interschimbabile, ci mai degrabă daruri de la Creator, chiar chemarea lor. Atunci când o femeie dă naștere unui copil, nu spunem: e ceva tipic feminin, ca și când un bărbat suficient de emancipat ar fi în măsură să facă ce a făcut ea. Nu, nu este „tipic”. Este esențial. Iar existența fizică a unei femei, hormonii ei, corpul ei, sunt orientate spre acest scop; această orientare rămâne valabilă chiar și în cazul în care trăiește singură și nu ajunge să aibă copii, deoarece poate a decis să-L urmeze pe Hristos într-un ordin religios, a decis în favoarea unei maternități spirituale. Am putea spune aceleași lucruri despre un bărbat și despre orientarea lui spre paternitate.

About the author

redactia

Leave a Comment