Financiar Ştiri

România, ţara amânărilor: Producătorii de ţigări cer din nou premierului Cioloş amânarea conformării la directiva tutunului, deşi ştiau de termen

Written by redactia

Producătorii de ţigări i-au cerut premierului Dacian Cioloş amânarea cu şase luni a termenului de conformare a producţiei la noile prevederi din Directiva tutunului, arătând că în caz contrar există riscul blocării pieţei.

Klaus Iohannis a promulgat legea antifumat Producătorii de ţigări BAT, JTI şi Philip Morris cer şase luni pentru … Reprezentanţii industriei tutunului – British American Tobacco, Japan Tobacco International şi Philip Morris Romania – i-au transmis vineri o scrisoare premierului referitor la procesul de transpunere a Directivei 2014/40/UE. Aceştia explică faptul că ei au cerut încă din 2014 transpunerea cât mai rapidă a directivei, dar că acum au nevoie de şase luni pentru conformarea fabricaţiei.

În cursul întâlnirii din 21 ianuarie cu comitetul inter-ministerial responsabil de transpunere, reprezentanţii companiilor British American Tobacco, Japan Tobacco International şi Philip Morris au solicitat „prorogarea termenului de fabricaţie, la şase luni de la data la care legea va intra în vigoare“.

About the author

redactia

Leave a Comment