Financiar Ştiri

Banca Transilvania preia creditele performante de retail ale sucursalei din România a Bank of Cyprus .

Written by redactia

Banca Transilvania a anunţat joi semnarea documentelor pentru preluarea creditelor performante de retail ale Bank of Cyprus Sucursala România, după ce anul trecut a achiziţionat operaţiunile bancare din România ale instituţiei austriece de credit Volksbank.

Informaţiile cu privire la tranzacţie vor fi actualizate la momentul la care va avea loc perfectarea ei, estimată a se întâmpla la finele lunii februarie 2016″, se arată într-un raport transmis de Banca Transilvania Bursei de Valori Bucureşti.

Banca Transilvania a semnat în decembrie 2014 un angajament ferm pentru achiziţionarea a 100% din acţiunileVolksbank România, iar la începutul acestui an a anunţat finalizarea procesului de fuziune cu Volksbank, circa 10% dintre cele 2,2 milioane de clienţi provenind de la banca achiziţionată, precum şi 400 de persoane dintre cei 7.300 de angajaţi.

Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost făcute publice.   Operaţiunea a fost aprobată, la sfârşitul lunii august, de Banca Naţională a României, data efectivă fiind ultima zi a lunii decembrie a anului trecut, când a încetat de drept valabilitatea autorizaţiei de funcţionare a Volksbank România. Banca Transilvania este a treia instituţie de credit din sistemul bancar românesc în funcţie de active, după BCR şi BRD, iar în urma integrării va concura cu BRD pentru a doua poziţie pe piaţă. BT avea la 30 septembrie active de 39,39 miliarde lei, în urcare cu 10,6% faţă de finele anului trecut, în timp ce BRD a raportat active de 47,6 miliarde lei, de la 45,18 miliarde lei la sfârşitul lui 2014.

About the author

redactia

Leave a Comment