Financiar Ştiri

800 de pasageri blocaţi lângă Tours, în urma unui incendiu într-un TGV

Written by redactia

Un incendiu a izbucnit vineri seara, la sud de Tours, într-un tren de mare viteză (TGV) care efectua o cursă de la Paris la Bordeaux în care se aflau 700 până la 800 de pasageri, potrivit prefecturii din Indre-et-Loire, care a precizat că nu s-au înregistrat victime, relatează AFP online, citat de Mediafax.

Focul a izbucnit către ora locală 19.45 (20.45, ora României) în tren, care a fost oprit la Monts (Indre-et-Loire), în apropiere de drumul departamental D84, au precizat prefectura şi pompierii.

„Incendiul a fost controlat rapid”, anunţa prefectura către ora locală 22.00 (23.00, ora României).

Măsuri au fost luate pentru asigurarea aprovizionării pasagerilor „cât mai rapid posibil”, potrivit aceleiaşi surse.

O problemă la locomotivă a provocat incendiul, potrivit Le Parisien.

O linie a fost blocată, iar traficul feroviar a fost blocat, a declarat SNCF pentru ziar. Traficul feroviar a fost reluat către ora 21.15 (22.15, ora României), iar trenurile afectate urmau să prezinte întârzieri medii de o oră. Prefectura din Indre-et-Loire a anunţat că pasagerii din TGV urmau să fie transbordaţi în alt tren care să-i conducă până la Gara din Poitiers.

Potrivit Le Parisien, alt incident a avut loc la Valence, unde un tren a lovit o căprioară, obligând trenul să staţioneze aproximativ 20 de minute.

De asemenea, circulaţia trenurilor a fost foarte puternic perturbată pe linii deservite de Gara Lyon, la periferia Parisului. O sinucidere pe liniile către Maisons-Alfort (Val-de-Marne) a provocat o întrerupere a traficului pe reţelele RER şi linii importante începând de la ora locală 17.15 (18.15, ora României), în ambele sensuri.

About the author

redactia

Leave a Comment