Cultură&Social

Sorin Cîmpeanu, desemnat PREMIER INTERIMAR de Klaus Iohannis. Miniştrii au fost convocaţi la o şedinţă informală

Written by redactia

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că l-a desemnat pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, drept premier interimar, după ce Victor Ponta şi-a depus, miercuri, mandatul, la presiunea străzii. Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, că i-a convocat pe toţi miniştri la o şedinţă informală, care va avea loc joi la ora 16.00 la sediul Guvernului.

 

”Am acceptat demisia premierului Victor Ponta. Am decis astăzi să îl numesc în poziţia de premier interimar pe ministrul Sorin Cîmpeanu”, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

Miercuri, după ce a anunţat depunerea mandatului de către cabinetul său, la presiunea străzii, Victor Ponta l-a propus pe ministrul ApărăriiMircea Duşă pentru preluarea interimatului până la formarea unui nou guvern.

Potrivit Constituţiei, în cazul demisiei premierului preşedintele va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului Guvern.

 

Sursa: www.mediafax.ro

About the author

redactia

Leave a Comment