Cultură&Social

Premierul Victor Ponta a demisionat chiar de ziua lui Băsescu!

Written by redactia

„Constat supărarea legitimă din cadrul societăţii. Oamenii simt nevoie de mai mult. Ar fi o greşeală să ignor. Sunt gata să fac acest gest. Începând de azi îmi depun mandatul de prim-ministru. Supărarea, suferinţa legitimă nu trebuie să degenereze în jocuri de putere”, a spus premierul la scurt timp după ce şeful PSD, Liviu Dragnea a anunţat decizia premierului.

 

Fostul președinte Traian Băsescu a spus, la Digi24, că nu ar face o legătură între demisia lui Victor Ponta de la șefia Guvernului și faptul că astăzi împlinește 64 de ani. „Așa a fost destinul lui”, a spus Traian Băsescu.

 

„Mi-am folosit toate resursele pentru a ajuta victimele. Vreau să mulţumesc tuturor celor care şi-au făcut datoria. Răspunderea juridică va fi stabilită de justiţie. Sper să nu fie vorba de răzbunare. Să nu ne păcălim că principalii vinovaţi sunt lăcomia şi iresponsabilitatea. Constat supărarea legitimă din cadrul societăţii. Oamenii simt nevoie de mai mult. Ar fi o greşeală să ignor. Sunt gata să fac acest gest. Începând de azi îmi depun mandatul de prim-ministru. Supărarea, suferinţa legitimă nu trebuie să degenereze în jocuri de putere”, a declarat Ponta.

 

Vasile Dâncu, unul dintre liderii Grupului de la Cluj şi unul dintre consilierii de-a lungul timpului ai lui Victor Ponta, fostului şef al SRI, George Maior, şi Gabriel Oprea, se anunţă ca favorit la preluarea mandatului de premier. Potrivit unor surse politice, Vasile Dâncu este o variantă luată în calcul de noua garnitură de conducere a PSD de mai multă vreme. Liviu Dragnea astepta însă invitaţia la negociere a lui Klaus Iohannis şi pretextul pentru plecarea lui Victor Ponta. Decizia finală depinde însă de preşedintele Klaus Iohannis care are atributul legal de a desemna candidatul la funcţia de premier. Potrivit unor surse din PNL, preşedintele nu a renunţat la varianta Cătălin Predoiu.

About the author

redactia

Leave a Comment