Cultură&Social

Cei trei patroni ai clubului, acuzati de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa

Written by redactia

De ce functiona Clubul Colectiv daca nu avea avizul pompierilor? Este intrebarea la care si anchetatorii incearca sa raspunda.

 

UPDATE ORA 14:40 Actionarii clubului Colectiv – Costin Mincu, Alin George Anastasescu si Paul Gancea – sunt audiati luni, la Parchetul General, pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa. ‘‘In cursul zilei de astazi, 2 noiembrie 2015, au fost adusi cu mandat numitii Costin Mincu, Alin George Anastasescu si Paul Gancea (actionari ai clubului mai sus mentionat), pentru a fi audiati in calitate de suspecti sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa”, informeaza PICCJ.

Potrivit sursei citate, in cauza avand ca obiect incendiul produs in clubul Colectiv din Bucuresti, sub coordonarea procurorilor Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, echipe mixte formate din ofiteri de politie, experti criminalisti, specialisti pirotehnisti continua cercetarea la fata locului, precum si audierea persoanelor in vederea lamuririi imprejurarilor in care a avut loc evenimentul.

UPDATE ORA 14:25 Paul Gancea, actionar la clubul Colectiv din Capitala, a venit la Parchetul General insotit de un politist in civil. El urmeaza sa dea o declaratie in fata procurorilor cu privire la incendiul de vineri noapte.

UPDATE ORA 14:20 Alin Anastasescu, actionar al clubului Colectiv, s-a prezentat luni la Parchetul General, fiind adus cu mandat.

 

UPDATE ORA 14:00 Costin Mincu, unul dintre actionari clubului Colectiv, s-a prezentat luni la Parchetul General insotit de avocat. El va da o declaratie in fata procurorilor cu privire la incendiul de la club din noaptea de vineri. Urmeaza ca si ceilalti doi actionari, Alin Anastasescu si Paul Gancea, sa ajunga la Parchetul General pentru a fi audiati. Toti trei au fost citati cu mandat.

 

UPDATE ORA 12:40 Patronii clubului Colectiv din Capitala vor fi adusi cu mandat la sediul Parchetului General pentru a fi audiati de procurori in dosarul privind incendiul de vineri seara. Potrivit unor surse judiciare, acestia urmeaza sa ajunga in jurul orei 14:00 la Parchetul General.

Clubul de pe strada Tabacarilor este administrat de SC Colectiv Club SRL, unde, potrivit Registrului Comertului, actionari sunt Alin Anastasescu, Costin Mincu si Paul Gancea.

UPDATE ORA 10:00 Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a anuntat ca de luni incep controale in cluburi, discoteci, mall-uri si alte spatii care presupun aglomerari de persoane. Pompierii sunt insotiti de politisti si verifica daca respectivele locatii au planuri impotriva incendiilor si daca acestea se respecta.

Primarul sectorului 4 a declarat in mai multe randuri ca a dat autorizatia de functionare. Legal, a sustinut el. Numai ca legile spun ca spatiile de alimentatie publica, precum acest club, trebuie sa aiba si avize de la Pompieri. Cine si unde a gresit, vor decide procurorii. Iar cei care au incalcat legea trebuie sa raspunda penal pentru incendiul din club.

Clubul Colectiv functiona fara sa aiba avizul pompierilor.

 

Articol preluat de pe www.stirileprotv.ro

Foto: Agerpres

 

 

About the author

redactia

Leave a Comment