Dr.Emil Vancu

Asociaţia Patronală a Medicilor de Medicina Muncii din România

În anul 2003 la Arad un grup de medici specialişti în medicina muncii au gândit şi au pus bazele  Asociaţiei Patronale a Medicilor de Medicina Muncii din România.

Scopul asociaţiei este protecţia, spijinirea şi promovarea intereselor medicilor de medicina muncii care activează în sistem privat.

Încă din 2005 preşedintele asociaţiei dr. Damian Fotache a participat la întâlnirile Dialogului social de la nivelul Ministerului Sănătăţii. Medicina muncii este specialitatea medicală care structurează relaţia sănătate-muncă. Specialistul de medicina muncii examinează angajaţii şi colaborează cu angajatorul pentru a elimina factorii ce pot duce la perturbarea procesului tehnologic. Prin urmare, medicul de medicina muncii intră obligatoriu în relaţia angajator-angajat-patronat-sindicate.

Asociaţia Patronală a Medicilor de Medicina Muncii din România, APMMMR şi-a demonstrat din plin activitatea în cei peste 10 ani de existenţă.

În prezent APMMMR îl are ca preşedinte pe dr. Damian Fotache, medic primar medicina muncii la Spitalul Clinic Colentina, Bucureşti şi ca vicepreşedinţi pe dr. Felicia Steliana Popescu medic primar medicina muncii la Institutul Naţional de Sănătate Publică, CNMCMC, Bucureşti şi dr. Emil Vancu, medic primar medicina muncii , Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad.

Printre obiectivele asociaţiei se numără şi pregătirea continuă a medicilor de medicina muncii prin cursuri, conferinţe, programe, congrese, întruniri. Datorită acestui fapt APMMMR a fost vizibilă şi recunoscută în străinătate. Membrii asociaţiei au participat la marile congrese cu privire la sănătatea ocupaţională în cadrul ICOH şi congrese naţionale din ţări europene.

În ultimii trei ani preşedintele APMMMR, dr. Damian Fotache a introdus „Lecţii de medicina muncii”numind astfel conferinţele naţionale de medicina muncii aflate sub patronajul APMMMR.

În 2015 la Bucureşti Modului IV al „Lecţiilor de medicina muncii” a avut ca temă „Managementul stresului” în parteneriat cu Agenţia Europeană pentru Sănătate şi Securitate în muncă.

Modulul V desfăţurat la Balcic a dezbătut temele: bolile de vibraţii, practica oftalmologică în medicina muncii, tendinţe europene în medicina muncii. Asupra celor teme voi reveni în articolele următoare.

 

Conerenţiar univ. Dr. Emil Vancu medic primar medicina muncii

About the author

redactia

Leave a Comment