Jurnalul Iuliei

Motivaţional – Despre România

Written by redactia

Se spune că acasă, e acolo unde îți este inima!

Am locuit într-o altă țara doar jumătate de an.Când pleci, devii român.

Da! Mi-au trebuit șapte luni trăite în afara țării, că să înțeleg cât de mult îmi lipsea România! M-am întors acasă și am primit aceeași întrebare iar și iar: “De ce te-ai întors?” La început a fost greu să găsesc un răspuns. Pe toți ne-a dezamăgit România la un moment dat, dar pentru mine rămâne în continuare locul unde mă simt acasă.

”De ce iubim Romania”.Sunt poate prea multe articole despre acest subiect, și tot pe atâtea așteaptă să fie scrise.E greu să spui de ce iubești această țara .“Romania, țară eternă și fascinantă, dacă nu e țara tuturor posibilităților, e țara în care orice e posibil!”, după cum bine spunea cineva.

De ce o iubesc eu? Pentru că e parte din mine, pentru că gândesc românește, pentru că avem un grăi doar al nostru, o muzică doar a noastră, un port doar al nostru, un dans doar al nostru! Pentru că datorită ei, sunt ceea ce sunt azi.Pentru că este țara în care m-am născut și unde trăiesc toți cei dragi mie.O iubesc pentru că nu ai cum să te plictisești în ea, niciodată! Pentru că de multe ori mă scoate din minți, dar tot ea mi-a dăruit cele mai multe zâmbete. Pentru că, așa cum e ea, când plec, nu știu ce face, dar îmi lipsește. Iubesc România pentru fărâma de optimism ce se mai vede în ochii oamenilor care au ales să rămână, pentru oamenii buni care mi-au ieșit în cale și pentru oamenii care-ți întind o mână, în cele mai neașteptate momente.Iubesc România pentru oamenii corecți, implicați și pentru oamenii frumoși din ea.O iubesc și pentru toate locurile ce și-au păstrat autenticitatea și nu au fost batjocorite de indolentă unora.

România este cu adevărat frumoasă! îi iubesc “verdele”, peisajele și aerul curăț.Străduțele înguste ale orașelor din zonele de munte și poveștile din spatele castelelor sau vechilor cetăți; tradițiile românești, porturile populare și poveștile bunicilor, spuse noaptea la gura sobei.Vei descoperi locuri minunate în România, chiar dacă nu ai răbdare să le cauți!

Tocmai asta îmi propun să fac prin această rubrică, să împărtășesc cu voi unele din experiențele și trăirile mele. Să redescoperim România! Să readuc în atenția voastră, câte-un colțisor de țara! Să arătăm, lucrurile și locurile frumoase din țara noastră și să purtăm peste tot în lume, spiritul românesc!

Pe data viitoare!

About the author

redactia

Leave a Comment